Brookfield Childcare Centre

Client | Shire of Melton

Year   | 2009

Melton Shire engaged our practice in May 2009 to prepare the design and documentation for three separate playspaces at the Brookfield Childcare Centre in West Melton.

We provided additional stormwater pits and artificial surfaces were profiled to fall away from the building interfaces. Where possible, surfaces graded towards garden beds to provide supplementary water to shrubs and groundcovers. The focus was on the provision of sand play pits and seating alcoves under shade.

The centre underwent major internal improvements in the first half of 2009 and our playspace work commenced mid-way through the renovations. The process involved meetings with the Centre’s management and care staff to provide guidance as to their requirements.